Välkommen till Silverdalskulle!

Nu har vi uppdaterat välkommen brev med information som mejlas till alla nya lägenhetsinnehavare i vår förening!

Välkommen!

All information gällande ditt boende i BRF Silverdals kulle hittar du på www.silverdalskulle.se. Med det här brevet vill vi i styrelsen framhålla några extra viktiga punkter:

  • Restavfall & Matavfall

Matavfall slängs i bruna papperspåsar på anvisad plats på innergården. Stäng påsen ordentligt och lägg ner påsen försiktigt i kärlet. Viktigt att vi håller bra kvalitet på vårt matavfall för att undvika straffavgifter. Se till att du låser efter dig så att inte obehöriga slänger sopor i våra kärl, vi vill bara betala för föreningens kilon och inte alla som råkar gå förbi. Ditt övriga restavfall (hushållssopor) slänger du i de två markkärlen på innergården. För kartong, plast, glas och annat som du källsorterar så hänvisar vi till återvinningsstationen vid Silverdals kapell.

  •  TV/Bredband

Vår förening har ett gruppanslutningsavtal med Telenor, men router och tv-box är registrerade på den individuelle medlemmen. Det är den förre ägarens ansvar att överlåta utrustningen vid flytt. Om du saknar utrustning, kolla i första hand med säljarna av lägenheten. Telenors kundtjänst når du på telefon 020-222 222.

  • Nycklar & Tags

Till lägenheten hör tre nycklar och tre tags (en vit, en gul och en röd). Har du inte fått komplett uppsättning vid överlåtelsen ber vi dig att kontakta säljaren i första hand. Maila styrelsen@silverdalskulle.se om du behöver beställa fler tags, pris 200 kronor styck. Nya nycklar beställs via styrelsen@silverdalskulle.se
Mejla ditt namn + lägenhetsnummer + adress + nyckelnummer (nummer på nyckeln som ska kopieras) Hämtning av nyckeln gör du hos AB Byggbeslag Lås & Säkerhet (gamla Bysmeden) i Kista. Viktigt att du har med legitimation vid hämtning.

  • Visa dina grannar hänsyn

Före kl 08 och efter kl 22 är det extra viktigt att visa dina grannar hänsyn. Då är det inte tillåtet att använda tvättmaskin, torktumlare, spela hög musik etc.

  • Porttelefon

Besökaren, för att komma in, bläddrar enkelt med piltangenterna till rätt person och trycker på ring så ringer den upp aktuellt nummer. Mottagaren svarar med sin fasta telefon eller mobil och öppnar dörren med en knapptryckning, 5 (femma). Porttelefonen fungerar dessutom som en vanlig passerläsare med tag/nyckelbricka.

  • Dörrautomatik

Om du behöver ställa upp porten är det jätteviktigt att stänga av strömmen, annars tar dörrautomatiken skada. Det finns en vit strömbrytare uppe till vänster bredvid portarna. När du är klar så sätter du såklart på strömmen igen.

  • Felanmälan

Information om vilka du kontaktar för felanmälan hittar du på hemsidan, men även på anslagstavlan i porten. Alla boende kan felanmäla, det är endast för utryckning på helger som det krävs ett styrelsebeslut.

  • Parkering förbjuden innergården

För kortare i och urlastning är det självklart okej att lämna bilen på innergården några minuter, men parkering är förbjuden och den som lämnar sin bil på innergården riskerar parkeringsböter.

 

Varmt välkommen till Silverdal!
Styrelsen

BRF Silverdals kulle